perjantai 26. syyskuuta 2014

Taidenäyttelyni elää


6-vuotiaana maalattu ensimmäinen öljyvärityöni

Kirsikkapuisto 2004

Fontaanin sateissa 2014 (maalattu taidekurssilla Pietarissa)

Luovuuden takana 2014 (maalattu taidekurssilla Pietarissa)

Tiet 2009

Teetettyjä postikortteja

Teetettyjä kirjanmerkkejä

Pyydetyt Siivet runo- ja taidenäyttelyni pidettiin kesällä. Näyttelyn avajaiset järjestettiin aurinkoisessa pihapiirissä. Vanhasta tallista kehkeytyi hieno tila taiteelleni. Koska aloitin öljyvärimaalaamisen 6-vuotiaana Pietarissa, tämän kesäinen näyttely oli kymmenvuotisnäyttelyni. Ensimmäinen taidenäyttelyni pidettiin vuonna 2009 Sofiassa, Bulgariassa.

Tallin lisäksi töitä oli pihapiirissä sekä aitassa. Esillä oli öljyväritöiden lisäksi noin 10-vuotiaana kirjoittamiani englanninkielisiä runoja ja uudempia suomenkielisiä runoja, jotka herättävät syvällisiä ajatuksia. Näyttelyssä oli myös tekemiäni keramiikka- ja metallilankatöitä sekä kipsinen muotokuva äidistäni.

Käytän maalauksissani runsaasti ja paksusti värejä. Impasto-tekniikka on lähimpänä ilmaisuani. Sain kuitenkin uusia vaikutteita oltuani kesällä taidekurssilla Pietarissa. Oivalsin siellä, etten halua maalata täysin realistiseen tyyliin, sillä sitä varten on keksitty kamerat. Jo olemassa olevan yksityiskohtainen kopiointi on mielestäni tarpeetonta. Jos pitää jostain maisemasta vain sellaisenaan, voi siitä ottaa valokuvan. Maalaus on jotain enemmän. Siihen on sisällytettävä muutakin kuin mitä edessä näkyy. Siihen on saatava näkymään tunne.

Näyttelyssä oli esillä maalauksiani aivan ensimmäisestä uusimpaan. Olen ajan mittaa oppinut tulkitsemaan taidetta eri tavalla. En ennen esimerkiksi tiennyt, että maalauksissani on piirteitä impressionismista. Se on taiteensuuntaus, jota aion toteuttaa enemmän tulevissa tauluissani.

Ennen näyttelyä teetimme suuria postikortteja ensimmäisestä maalauksestani ja ottamastani valokuvasta. Teetimme myös kirjanmerkkejä, joihin painettiin osia tauluistani sekä kirjoittamiani runoja. Yllä on joitakin öljyväritöitäni ensimmäisestä uusimpaan. Jos haluatte, voin tehdä postauksen myös joistakin veistoksista. Kuvia ja lisää näyttelystä voi lukea täältä.3 kommenttia:

  1. Oot kaunis ja tykkään sun maalauksistakin jollain jännällä tavalla. Yleensä kun en ole suuri ölyvärimaalausten fani :-----)

    VastaaPoista
  2. Vau todella hienoja!


    http://melidas.blogspot.fi/

    VastaaPoista