sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Eremitaasi & Pietarhovi


Eremitaasin taidemuseossa
Syksyiset terveiset! Aika on vierähtänyt niin nopeasti ylioppilaskirjoitusten parissa, mutta vihdoin meno on rauhoittunut ja on aikaa muullekin, kuten blogille. Tämä postaus on vielä jatkoa edelliselle kertomukselle, jossa kerroin viime kesän taidematkastani Pietariin. Silloin taiderikkauksista sai nauttia täysin siemauksin. Viikon aikana kävimme kurssilaisten kanssa Eremitaasissa ja Pietarhovissa. Eremitaasin taidemuseo on yksi maailman suurimpia taidemuseoita. Se on aikoinaan ollut Venäjän tsaarien talvipalatsi. Olen käynyt siellä pienenä, mutta sen näkeminen uudestaan tuntui hienolta. Kruusattu sisustus, kultaukset ja taide olivat vaikuttavia. Museon kiertämiseen olisi varattava paljon aikaa, joten ehdimme nähdä siitä vain osan. Perehdyimme eri maalareiden tekniikkoihin ja nautimme paikan loisteesta. Taidemuseon suuruutta kuvaa hyvin laskettu fakta, että mikäli jokaista teosta katselee minuutin, kestää koko museon kiertäminen 15 vuotta.

Pietarhovissa
Pietarhovi oli vähintäänkin yhtä hieno kokemus kuin Eremitaasi. Se on suuri palatsi- ja puistoalue, jossa voi ihastella kultaisia suihkulähteitä ja patsaita, tavata ystäviä, syödä alueen lukuisissa ravintoloissa, nauttia palatsien loistosta ja tutustua esimerkiksi tsaarin kesähuvilan arkkitehtuuriin. Kurssin ohjelmaan kuului valita mieleinen kohde alueelta ja piirtää siitä luonnoksia sekä hahmotella muun muassa mittasuhteita. Piirtäessäni viereeni tuli mukava venäläinen poliisi juttusille. Häntä kiinnosti olenko usein paikalla ja voisinko tehdä hänestä muotokuvan. Valitettavasti siihen ei olisi ollut aikaa, mutta kyllähän sinne olisi tehnyt mieli jäädä pidemmäksikin aikaa.

2 kommenttia:

  1. Aika hienolta näyttää! Itse olen käynyt Eremitaasissa niin kauan aikaa sitten (yli 30 vuotta...), että omat muistikuvani ovat täydellisen haalistuneilta. Pietarhovissa en ole käynytkään.

    Kunhan tuo naapurimaan tilanne vähän normalisoituisi, niin voisikin käydä pikamatkalla Pietarissa. Turhan helposti tuppaa unohtumaan, että muutaman tunnin junamatkan päässä olisi oikea suurkaupunki.

    VastaaPoista
  2. Kiitos hyvästä kommentista! Itse olen samaa mieltä. Asuttuani siellä nuorempana vuosia ja käytyäni siellä silloin tällöin, voin sanoa että matkustaminen on kyllä nytkin turvallista. :)

    VastaaPoista