maanantai 30. kesäkuuta 2014

Pariisin sateisilla kaduilla
Näkymä Sacré-Coeurin basilikalta


Sacré-Coeurin basilika


Pariisilainen takapiha

Aamulla kiipesimme sateessa kaupungin korkeimmalla kukkulalla Montmartrella sijaitsevalle Sacré-Coeurin basilikalle. Monien askelmien jälkeen katoliselta kirkolta aukeni hieno näkymä kaupungin yli. Kävelimme sen kupeessa olleita sateisia pikkukujia kierrellen pieniä käsityökauppoja ja sieviä ruokakojuja. Kengät olivat lähes läpimärät, mutta se ei tunnelmaa latistanut. Sää oli niin kirkas, että silmiin otti.

Kabaree Moulin Rouge
 
 
Saimme kokea Pariisin metron monimutkaisuuden matkatessamme erikoiseen Pigalle -kaupunginosaan, joka on kuuluisa nähtävyys. Alue on tunnettu eroottisista kaupoistaan ja villistä yöelämästään. Siellä sijaitsee myös kuuluisa kabaree, Moulin Rouge, jossa järjestetään korkeatasoisia tanssiesityksiä. Emme ehtineet sinne tällä kertaa, mutta ensi kerralla olisi hienoa päästä kokemaan sekin!
 
Ravintola Le Procope

 
 
Seuraavana päivänä menimme tutustumaan Latinalaiskortteliin, joka on taiteesta ja kirjallisuudesta tunnettu kaupunginosa. Alueella oli pieniä sieviä kojuja, historiallinen kirjakauppa ja kodikkaita kahviloita. Löysimme sattumalta erinomaisen ruokapaikan, maailman ensimmäisen kahvilan, Le Procopen. Ruoka oli erinomaista alkuruuasta jälkiruokaan.  Vanhanaikainen ja kruusattu sisustus sekä ystävällinen henkilökunta antoivat hyvän vaikutelman. Parasta oli ravintolan lämmin tunnelma. En muista missä olisin syönyt yhtä hyvää kukkakaalikeittoa ja helmiturskaa. Kaupungin jokaisessa vierailemassamme ravintolassa ruoka oli herkullista. Ranskalainen tyyli näkyi annosten lisäksi lähes aina tarjolla olleissa patongeissa, unohtamatta tietenkään pariisilaiseen tyyliin tuoreilla croissanteilla ja kahvilla aloitettuja aamuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti