torstai 19. kesäkuuta 2014

At the top of the Eiffel Tower


Eiffel-torni
Seine -joki


Toisena päivänä Pariisin matkamme jatkui keväisissä tunnelmissa kun suuntasimme Eiffel -torniin, Pariisin tunnetuimpaan symboliin. Hissillä pääsimme suoraan huipulle, josta näkymät olivat upeat ja Seine -joki virtasi vieressä. Ylhäällä kylmä tuuli palelsi. Kirkkaalla säällä tornista saattoi nähdä noin 60 kilometrin päähän. Eiffel -torni on aikoinaan rakennettu vuoden 1889 Pariisin maailmannäyttelyyn. Sen sopivuutta kaupunkikuvaankin on historiassa kritisoitu, mutta onneksi torni on saanut pysyä paikallaan.Ranskalaisia parvekkeita


 

Kiertoajelulla


Notre Damen katedraali


Notre Damen katedraalissa


Lähdimme seuraavana päivänä kiertoajelulle ja tutustumaan kaupunkiin. Menimme muun muassa torin läpi, jossa oli mestattu hallitsija Marie Antoinette. Kävimme kuuluisassa Notre Damessa, joka suomeksi tarkoittaa meidän rouvaamme. Nimi viittaa Neitsyt Mariaan. Huvittavaa kyllä, katedraali on parhaiten jäänyt mieleeni elokuvasta Notre Damen kellonsoittaja. Astuessamme sisään oli meneillään katolinen jumalanpalvelus. Kirkon hienot ulkonevat patsaat, lasimaalaukset, symboliset piirteet ja yksityiskohtaiset koristelut ympäröivät hienoa goottilaisen tyylistä katedraalia.

Taidemuseo Louvre


Illalla menimme Louvreen, maailman kuuluisimpaan museoon. Valtavan kokonsa ansiosta siellä olisi saanut kulumaan monta päivää. Lyhyessäkin ajassa museosta sai kuitenkin hyvän käsityksen. Näimme myös erittäin kuuluisan Leonardo da Vincin tekemän Mona Lisan. Yllätyin kuinka pieni taulu se on. Kontrasti pienen Mona Lisan saaman huomion ja vastakkaisella seinällä yksinään komeilevan valtavan kokoisen taulun välillä oli huvittava. Ihmismäärä oli valtava Mona Lisan ympärillä, että oli jopa haasteellista päästä sen lähelle. Mielestäni taulu on kuitenkin hieno, erityisesti naisen puhutteleva ilme. Siinä on havaittavissa mystisyyttä ja koko olemus vaikuttaa salaperäiseltä.

2 kommenttia: