tiistai 4. maaliskuuta 2014

At the topNäkymiä Burj Khalifan huipulta


Maailman suurimmat suihkulähteet ja vasemmalla Dubai Mallin edustaaKoneilla näki eri alueiden kehityskaaren

Erästä lomapäivää Dubaissa voisi kutsua varsinaiseksi suuruuksien päiväksi. Kävimme nimittäin maailman korkeimmassa rakennuksessa, maailman suurimmassa ostoskeskuksessa ja illan tullen ihastelimme mitäkäs muuta kuin maailman suurimpien suihkulähteiden vesishowta.

18 m/s nopeudella kulkeva hissi vei meidät suoraan  maailman korkeimman rakennuksen, Burj Khalifan huipulle. Pilvenpiirtäjä on 828 metriä korkea ja 162 kerroksisen. Rakennuksesta oli turha edes yrittää ottaa kokonaiskuvaa aivan juurelta. Tornissa on mm. toimistotiloja, asuntoja, ravintoloita ja luksushotelli. Huipulta näköalat olivat huimaavat. Käytettävissä oli laitteita, joilla pystyi näkemään valitsemansa alueen kehityskaaren ja verrata kuinka historiassa korkeiden pilvenpiirtäjien, suurten vesistöjen ja teiden tilalla oli ollut pelkkää aavikkoa. Muutos tähän päivään oli huomattava. Huipusta olisi voinut ihastella kaupunkia loputtomiin.
 
Maailman suurin karkkikauppa Candylicious

 
Dubai Mall, maailman suurin ostoskeskus oli maineensa veroinen. Etäisyydet olivat niin pitkät, että sisällä saattoi tarvittaessa liikkua asiakkaita kyyditsevällä punaisella avoautolla. Koska Dubaissa varsinkin kesäisin on sietämättömän kuuma ja ostoskeskukset isoja, ovat ne suosittuja lenkkeilypaikkoja. Dubai Mallissa sijaitsi myös maailman suurin, noin 1000 neliömetrin suuruinen karkkikauppa Candylicious.

Maailman suurimpien suihkulähteiden vesishow


 
Korkealle taivaalle kohoavat suihkulähteet olivat mahtavia. Vesisuihkut liikkuivat sulavasti musiikin tahdissa. Show oli niin vaikuttava, että katsoimme sen myös seuraavana iltana, jolloin se oli erilainen. On hauskaa, että pystyin hyödyntämään showsta kuvaamaani videopätkää omassa elokuvassani. Ikinä ei tiedä mitä hyötyä näistä kokemuksista myöhemmin voikaan olla.

4 kommenttia:

 1. kiva postaus! ja vitsi tää sun blogis on kyl aivan ihana ♥ tykästyin tähän heti ku tänne tulin :)! ulkoasu, kuvat, sun kirjotustyyli, kaikki nappaa :)!

  fashionsituation.blogspot.com ♥

  VastaaPoista
 2. Tykkään kovasti blogistasi ja tästä postauksesta tulee matkakuume! :)
  Jään seurailemaan!

  http://lifewithsallas.blogspot.fi/

  VastaaPoista