tiistai 18. helmikuuta 2014

Wanhojentanssimekon lumoissaVanhojentanssit olivat ikimuistoinen kokemus. Hieno ohjelma, sulavat liikkeet ja arvokas tunnelma oli kokonaisuudessaan upeaa. Kauniiden muistojen lisäksi mieleen jää valssin taito, mikä tulee tarpeeseen kun vaikkapa kesällä innostuu käymään tansseissa. Valmistelu  tansseihin oli varmasti kaiken sen arvoista. Monien innontäytteinen hössötys puvuista alkoi jo kauan ennen tanssikurssin alkamista. Minä aloin kuitenkin etsiä pukua vasta viime hetkellä. Eihän kyse ole kuitenkaan mistään niin suuresta, että pitäisi ottaa asia elämänsä tärkeimmäksi prioriteeksi jo puoli vuotta ennen. Sain esimerkiksi hämmästyksekseni kuulla, että joku oli varannut kampaajan jo vuotta ennen! Itse varasin sen päivää ennen tansseja. Kun valmistelu alkoi myöhään ei into ehtinyt lopahtaa.

Vanhojentanssimekkoni on punaisena hohtavaa sintsiä. Edustaa koristavat nauhakoristelut. Innostukseni tansseista nousi entisestään löydettyäni tämän puvun netistä. Mikään ei kolahtanut paremmin kuin tämä punainen luomus! Mekko on erään vaatesuunnittelijan käsialaa. Uskon, että minun oli tarkoitus löytää juuri tämä puku. Asioiden on vain tarkoitettu tapahtuvan tietyllä tavalla. Jos olisin hankkinut mekon aikaisemmin, mitä luultavammin olisin löytänyt jonkun aivan muun. En voi sanoin kuvailla kuinka pidän tästä mekosta. Se on minun tyyliseni ja sopii tansseihin täydellisesti, sillä onhan kyseessä vanhojen päivä, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli pukeutua kotoa löydettyihin oikeasti vanhoihin ja vanhanajan tyylisiin mekkoihin. Viimeistelin asuni kultaisilla hansikkailla ja äidin vaatehuoneesta löydetyllä kultaisella iltalaukulla. Kampaaja yritti parhaansa kun vaativa asiakas istahti kampaamotuolille näyttäen mekon ja Marie Antoinetten kuvaa pyytäen jotain tällaista. Lopputulos oli napakymppi. Viiman varalta olkapäitäni lämmitti valkoinen kanijakku. Tanssikengät hankin tanssitarvikeliikkeestä. Pehmeän nahkapohjan ansiosta pito oli hyvä, eivätkä ne olleet liukkaat. Yllätyin kuinka hieno kokonaisuudesta tuli. 

Nämä taiteelliset kuvat on otettu Helsingin Talvipuutarhassa, jonne suuntasimme kaveriporukalla kauniin kuvausmiljöön toivossa. Olimme hurmioituneita tuosta eksoottisesta kasvien keitaasta. Vanhanajan huonekasvien, palmujen, rahapuiden ja kaktuksien siimeksistä löysimme otollisia kuvauspaikkoja. Kuvaussessiollemme ei olisi voinut olla parempaa paikkaa. Niin visuaalisesti kauniita ja sieviä kuvia saimme! Tuntuu, että tällä kerralla kuvauspaikka ja mekko sopivat aika täydellisesti yhteen. Ilmassa oli vanhan ajan tunnelmaa ja herkkää hyminää.
 
Kuvat: Saara Vuola, 2. kuva Hertta Lehtovirta

 

11 kommenttia:

 1. Ihanan värikäs blogi ja miten ihania mekkokuvia ja ihana mekko! :) Punainen on lempivärini! :3 Liityn blogiisi! :)

  mackoin.blogspot.fi käy kurkkamassa, heitä kommenttia ja liity jos kiinnostaa :3

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Niin erilainen ku yleensä tytöillä Wanhoissa, siit tulee mieleen Lumikki!
  Tosi kauniita kuvia muutenkin ja kiva blogi :3

  http://iftheresafuture.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. kaunis mekko, poikkeaa vähän muista mekoista. ja ihana noitte kuvien tausta!! :>

  VastaaPoista
 4. Oi upea mekko ja sinä! Tuo kampaus on ihana ja oot hirmu kaunis! :3 Tykästyin sun blogiin, selasin aika pitkälle vanhempia postauksia, joten jään ehdottomasti seurailemaan!
  Äh, tuolla alhaalla oli ihania lomakuvia D: Kauhea lomakuume, kaikki ne vaan on viettäneet aikaansa ulkomailla, mäki haluan :D

  ps. Sulla on toi robottivahvistus vielä päällä, harva kommentoija tykkää siitä :D

  http://salainenmetsapolkuni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Aivan hirmuhirmu ihana tuo mekko!! Erilainen ja kaunis :)

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Tuo mekko sopii sulle niin täydellsiesti!♥ Ja nää kuvat on otettu tosi kivassa paikassa, nimitääin on tylsää katsella sellasia koulun edessä otettuja kuvia :---) Tykkään!

  VastaaPoista
 7. Kiitti, nyt robottivahvistuksen pitäisi olla pois :)

  VastaaPoista
 8. Hei eikös tekijänoikeudet kuulu kuvaajille eli Hertalle ja Saaralle eikä blogilles... :)

  VastaaPoista
 9. Sinun ei kannata asiasta huolehtia. Kaikki on sovittu etukäteen. Asia on hallinnassa. :-)

  VastaaPoista