sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Palmusaaren helmi


Palmunmuotoinen The Palm -saari, jonka kärjessä  on Hotelli Atlantis

Tervehdys pitkästä aikaa! Lähiaikoina on ollut kiireitä, mutta kaikkia ihania juttuja on ehtinyt tapahtua ja olen niin innoissani melkeinpä kaikesta. Vanhojentanssit ovat pian, mutta ennen kuin menen kertomaan niistä sen enempää, julkaistaan nyt loputkin matkakertomukset tuolta Dubain matkaltani.
Olimme alun perin varanneet kaksi hotellia. Ensimmäinen hotelli oli rauhallinen JA Palm Tree Court -hotelli kauempana keskustasta ja puolivälissä lomaa vaihdoimme hotellia lähemmäksi ydinkeskustaa. Menimme Hotelli Atlantikseen, joka sijaitsee palmunmuotoisen meren päälle rakennetun The Palm -saaren kärjessä. Dubaissa on kolme palmusaarta ja muotonsa ansiosta ne tuovat 520 km lisää rantaviivaa Dubain kaupunkiin. Lisäksi rakenteilla on The World -saaret-projekti, joka koostuu 300 saaresta muodostaen koko maailman mantereet. Dubai on varsinainen superlatiivien kaupunki ja tuntuu, kuin se yrittäisi tehdä kaikesta maailman suurinta. Onhan se päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan jo ainakin 60 kertaa ja uusin ennätys on sen tänä vuonna järjestämä uuden vuoden ilotulitus. Uskomatonta, Dubai!


Näkymä hotellihuoneen parvekkeelta keskustaan
Näkymä hotellista vesipuistoon

Hotelli Atlantis

Hotellin aulassa


Hotellin sisällä oleva mielettömän suuri akvaario, jonne asiakkailla oli mahdollisuus päästä sukeltamaan 
Katsomassa kaunista auringonlaskua rannalla

Hotelli on kokonaisuudessaan jotain sanoin kuvaamatonta. En usko nähneeni koskaan tällaista hotellia, vaikka todella monenlaisia on tullut nähtyä pitkin maailmaa. Tilat ovat niin ylelliset kuin vain kuvitella saattaa. Hotelli on palatsimainen ja meriaiheinen kuten nimi jo kertoo. Kävimme hotellin omassa vesipuistossa ja merieläinpuistossa. Hotellin sisään on rakennettu valtavan kokoinen akvaario, joka vilisee monenlaisia kaloja. Sinne on myös asiakkailla mahdollisuus päästä sukeltamaan mm. haiden sekaan. Ruokailuvaihtoehtojakin riitti. Hotellissa oli 24 eri ravintolaa.  Monipuolisten ja laadukkaiden palveluiden lisäksi henkilökunta oli ystävällistä. Hotellissa oli mm. lapsille ohjelmaa ja nuorille oma klubi. Kokeilunhaluisimmat pääsivät myös uimaan delfiinien kanssa. Palveluihin kuuluivat tietenkin myös tunnelmallinen spa, mutta myös kolme eri loungea. Loungeissa oli koko päivän tarjolla pientä purtavaa ja iltapäivätee oli katettu arabialaisten makeisten kera. Yksi ihme hotellissa oli myös sen aamiaiset, josta on erillinen postaus. Jo pelkästään hotellissa olisi saanut vierähtämään kaiken ajan, vaikka kaupungillakin olisi ollut rutkasti nähtävää. Niin paljon olisi ollut koettavaa ja tekemistä. Tästä ei hotelli paljoa paremmaksi voisi enään mennä. 


Ilmakuva täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti