sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kulttuurivivahteikasta shoppailuaMall of Emirates -ostoskeskuksen sisäänkäynti
Näyteikkunoita

Ravintolassa tilattua lammasta arabialaisittain

Hei! Aloitetaan uusi vuosi jatkamalla näitä Dubain matkan postauksia, sillä kaikkea ei vielä suinkaan ole kerrottu. Seuraavana matkapäivänä lähdimme ensimmäistä kertaa varsinaisesti Dubain keskustaan. Olin odottanut sitä innoissani. Menimme Mall of Emirates -ostoskeskukseen, joka vaikutti todella suurelta, eikä silloin vielä oltu nähty kaupungissa sijaitsevaa maailman suurinta ostoskeskusta Dubai Mallia, jonne myöhemmin menimme.  Kävimme ostoskeskuksessa yhdessä sen lukuisista ravintoloista syömässä herkullista arabialaista ruokaa.Arabinaisille suunniteltu uima-asu

Joihinkin kuviin eksyi paikallisia asukkaita ja olin heidän suhteensa utelias. Oli kiinnostavaa nähdä kuinka uskonto vaikutti elämäntapaan. Jotkut olivat täysin peittäneet itsensä hijabilla, toiset vähemmän ja jotkut pukeutuivat samalla tavalla mustiin peittämättä kuitenkaan hiuksiaan huivilla. Islaminuskoisilla miehillä tyypilliseen pukeutumiseen taas kuului valkoinen vaate ja päähine, mutta poikkeuksiakin oli. Nuoret pojat olivat jalostaneet tyyliä pukemalla perinteisesti valkoisen kaapumaisen vaatteen, mutta käyttämällä vaalean päähineen sijasta lippiksiä. Erikoista oli nähdä pariskuntia, joissa nainen oli peittänyt itsensä kokonaan paljastamatta edes silmiään kun taas mies oli pukeutunut t-paitaan ja shortseihin. Minulle selvisi mm. miten syöminen onnistuu hunnun kanssa, miten se pysyy päässä ja kuinka uiminen on naisille mahdollista. Huivia nostetaan syödessä, huntu pysyy päässä sen alla olevalla erillisellä "pipolla" ja uiminen onnistuu aivan omanlaisella uima-asulla. Pidin siitä, että paikallisia ihmisiä näkyi niin paljon, sillä se toi kulttuurinläheisen ja eksoottisen vaikutelman. Dubain 2,1 miljoonasta asukkaasta suurin osa eli noin 80 % on ulkomaalaisia ja he ovat tulleet mm. Intiasta ja Pakistanista. He työskentelevät Dubaissa yleensä palvelualoilla, mistä johtuikin se, että palvelualoilla harvemmin näki alkuperäisiä arabialaisia.
Laskettelukeskus ostoskeskuksen sisällä


Yksi ostoskeskuksen erikoisuuksista oli sisälle rakennettu laskettelukeskus, jossa oli kuusi laskettelurinnettä. Aivan mieletöntä, että suurten ikkunoiden toisella puolen olikin luminen talvi! Mahdollisuuksia tuntui olevan niin paljon, että kenenkään ei enää tarvitse matkustaa pohjoisiin maihin saadakseen kokea talven. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti