perjantai 18. lokakuuta 2013

Totally new DLTOstoskeskus DLTOstoskeskus DLT
Ihania sateenvarjoja ja kultainen Marnin hame, Hinta 19 000 ruplaa (n. 435 euroa) 

Muistan kun pienenä kävin usein Pietarin suurissa ostoskeskuksissa mm. Gostinnyj Dvorissa ja DLT:ssä. Ihastelin silloin suurta lastenosastoa, jossa myytiin ihania röyhelöisiä lastenvaatteita, paljon leluja, koristeellisia nukenvaatteita ja paljon erilaisia pehmoleluja. En ole sen jälkeen nähnyt missään kaupassa niin laajaa pehmoleluvalikoimaa kuin siellä. Muistan elävästi esimerkiksi muutaman metrin korkuiset seisovat pehmolelukamelit ja -kirahvit. Tällaisia uskomattomia lastenosastoja on kuitenkin vielä ainakin Pietarissa ostoskeskus Gostinnyj Dvorissa, mutta ei enään DLT:ssä.

Kävin DLT:ssä tällä Pietarin matkallani ensimmäistä kertaa sen suuren remontin jälkeen. Odotin jotain samanlaista kuin ennenkin, mutta ei. Se oli kolkko ja täysin muuttunut. Näin hädin tuskin ketään asiakasta koko tavaratalossa, joka aikoinaan oli ollut jopa Pietarin suurin ostoskeskus. Myyjiä siellä kyllä riitti. Kuinkakohan kauan se kannattaa, kun myyjiä on runsaasti enemmän kuin asiakkaita?

Nyt siellä on etupäässä vain tunnettuja kalliita vaatemerkkejä, eikä sieltä juurikaan löydä normaalin hintaisia vaatteita. Olisin kaivannut sellaista asiakkaiden vilinää, joka minusta tuo shoppailuun tunnelmaa. Tunnelmaa löytyi kuitenkin enemmän mainitsemastani Gostinnyj Dvorista, jossa kävin myös matkani aikana ja josta tulen täälläkin myöhemmin kertomaan.

Alexander McQueen, Hinta 37 000 ruplaa (n. 850 euroa)
Charlotte Olympia, Hinta 33 000 ruplaa (n. 755 euroa)
Dolce Gabbana, Hinta 25 000 ruplaa (n. 570 euroa)

Siellä oli kuitenkin joitakin ihania ja erikoisia kenkiä, joihin kiinnitin huomiota. Oli sellainen "Vautsivau!" -fiilis kun eri osastoilta silmiin nousi omaperäisiä asusteita. Pidän yllä olevista pitsisistä korkokengistä ja nuo kekseliäät Dolce Gobbanan korkokengät ovat mielestäni aika veikeät. Miksei useammin näe tällaisia taiteellisia kenkiä? Mielestäni noissa on todella hyvä idea.

Yleisesti ottaen shoppailen mielummin ulkomailla, sillä sieltä löytyy useimmiten erikoisempia vaatteita ja siellä usein myös muoti on edellä. Esimerkiksi Bulgariassa asuessani huomasin, kuinka sama muoti tuli Suomeen vasta parin vuoden päästä. Oli kiva aina saada sieltä vaikutteita uusista tuulista. :)

Mitä mieltä olette bongauksistani?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti