tiistai 15. lokakuuta 2013

Добро пожаловать в Россию! Tervetuloa Venäjälle!

Yksi Pietarin sadoista silloista ja kuuluisa Verikirkko
Pietarin valaistuja katuja ja katusoittajia puistossa

Kazanin Katedraali
 
Zdravstvujte! Nyt tulee vihdoin postaus matkastani Pietariin, joka ei varmasti jää viimeiseksi. :) Suomen ja Venäjän rajan ylitimme iltapäivällä ja myöhään illalla olimme perillä Pietarissa. Pääsin heti ihastelemaan öistä Pietaria. Kaikki Venäjän arkitehtuurille tyypilliset palatsit, nostosillat ja koristeelliset vanhat rakennukset olivat upeasti valaistuja. Tällä kerralla reissu ei valitettavasti ollut kuin kahden kokonaisen päivän mittainen. Se tietenkin harmitti, mutta ensi kerralla on mentävä sinne ajan kanssa. Vaikka aikaa oli vähän, oli matka sisällöltään sitäkin tehokkaampi. Pietari on mielestäni niin kaunis ja kulttuuririkas kaupunki, että siellä ei koskaan aika riitä. Se on kulttuurin ja koulutuksen keskus, josta löytyy varmasti kiinnostavaa puuhaa jokaiseen makuun. Pietari on jo itsessään nähtävyys. Siellä on yli sata museota, joista aikoinaan vierailemani Eremitaaši on yksi maailman merkittävimmistä.
Pietarissa on mielestäni ihana tunnelma, sellainen mitä muualla ei ole. Se tuntuu kodikkaalta, mikä varmasti johtuu myös siitä, että osaan kielen ja olen asunut siellä neljä vuotta. Vaikka autoja ja ihmisiä on tietenkin paljon yli miljoonan asukkaan kaupungissa, ei se haittaa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja pitävät erityisesti lapsista.

Biblioteka -talon ravintola
Biblioteka -talon ravintolassa
Menimme ensimmäisenä päivänä syömään Biblioteka-talon ravintolaan. Biblioteka (suomeksi kirjasto) -talo on Nesvski Prospektin eli koko kaupungin pääväylän varrella sijaitseva kolmikerroksinen talo, jonka toisessa kerroksessa on ravintola, alakerrassa kahvila ja kolmannessa kerroksessa viiniravintola. Ravintolassa on erikoinen tapa antaa laskun yhteydessä asiakkaillensa kirja, mikä juontaa juurensa varmasti siitä, että talo on aikoinaan toiminut kirjastona. Siksi yläkerrassa on myös pari erikoista kirjakauppaa. Talon laajan tarjonnan ansiosta siellä menisi helposti vaikka koko päivä.

Viiniravintola Biblioteka -talossa
Viinihuonetta


Biblioteka -talon kahvilan makeissorttimenttia lasivitriinikylmiössä, jonne kokki pääsee sisälle
Biblioteka -talon kahvila

Alakerran  kahvila vaikutti mukavalta paikalta, joten kävimme siellä myöhemmin illalla. Makeissortimentti oli laaja ja eräs erikoinen yksityiskohta oli lasivitriinikylmiö, jossa kokki hääräsi.
 
Galeria -kauppakeskus
 
Kävimme päivällä vielä Stockmannilla ja valtavassa Galeria -kauppakeskuksessa. Se oli niin suuri, ettei sitä voinut hahmottaa. Kauan ei jaksanut shoppailla, sillä melkein joka kaupassa oli pelkkiä vaatteita niin, että ne alkoivat jo tulla korvista ulos. Löysin sieltä kuitenkin erikoisen "karusellitakin", josta kerroin täällä, sekä erilaisia koruja ja muuta kivaa.
 
Oletteko käyneet Pietarissa ja minkälaisia kokemuksia teillä on tuosta kauniista kaupungista? :)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti