maanantai 7. lokakuuta 2013

Snails in PorvooPorvoo muistetaan varmaan parhaiten punaisista rakennuksistaan joen varrella


Ravintola Timbaali ja Porvoon vanhaa kaupunkia 
Valkosipuli- ja voietanoita
Kuten jo aiemmin mainitsin, kävin Pietarissa kesällä Viron matkan jälkeen. Lähdimme aamulla ajamaan ja olimme yhden yön Suomen puolella ennen kuin ylitimme rajan.
Menimme Porvoon viehättävään vanhaan kaupunkiin syömään etanoihin erikoistuneeseen ravintolaan, Timbaaliin. Kauan ei tarvinnut miettiä mitä tilaisi, sillä kun kerran olimme
etanaravintolassa, oli päästävä maistamaan niitä. En ole aiemmin montaa kertaa syönyt etanoita, mutta siellä syömäni valkosipulietanat olivat niin herkullisia, että olisin voinut tilata niitä vielä vaikka kuinka lisää. Ihania valkosipulivoissa tiriseviä etanoita! Ravintola Timbaalin omistaa vuoden 1975 Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa, Merja Tammi. Hän oli aikaisemmin myynyt ravintolan pois, mutta ostanut sen jälleen taas itselleen.

Haikon kartano
Haikon kartanoa
Ruokasali ja aamiaiskattaus


Kauppaneuvos Satu Tiivola
 Haikon kartanon tunnelmaa
Kartanon sali
Nautittuamme etanoita lähdimme ajamaan kohti ensimmäisen yön majapaikkaamme, Haikon kartanoa. Aivan, taas kartanoita. Niistä ei vielä saatu tarpeeksi Virossa tai sitten tällainen buumi vaan jäi päälle. :) Haikon kartano oli tunnelmallinen paikka. Kartano on kuuluisa mm. historiastaan, sillä siellä on aikoinaan asunut tsaari perheineen. Kartanon kruusatut yksityiskohdat, kultaukset ja kattokruunut korostivat upeaa vanhaa sisustusta. Tokaisin siellä että: "Näin kaunista, eikä vielä olla edes Pietarissa!" :)
Tapasimme Haikon kartanon perustajan, kauppaneuvos Satu Tiivolan, 88. Tarmokas bisnesnainen viehätti arvokkaalla olemuksellaan. Hän osallistuu edelleen aktiivisesti kartanon toimintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti