tiistai 20. elokuuta 2013

Villa Ammende & Edelweiss

Viime viikonloppu on ollut täynnä toimintaa. Lähdin perjantaina Helsingistä toiseen kotiini maalle. Noin puoli tuntia Helsingistä ajettuamme auto alkoi savuta niin, ettei kohta olisi enää nähnyt ajaa. Nopeasti pysähdyimme tien sivuun ja juoksimme autosta ulos, ettei mikään räjähtäisi. Otimme äkkiä vaahtosammuttimen ja suihkutimme sitä konepellin alle. Kaksi sähkömiestä pysähtyi auttamaan. Ilmeisesti vesi oli ollut lopussa ja joku putki katkennut, kun vesihöyryä oli syntynyt. Onneksemme missään ei ollut tulta, mutta autolla ei voinut ajaa. Se oli selvä. Jäimme odottamaan kahdeksi tunniksi vilkkaalle moottoritielle tiehuoltoa. Kun hinausauto tuli, vuokrasimme auton lähimmästä paikasta. Kaikki tavarat oli siirrettävä uuteen autoon, eikä autossamme kiinni ollut peräkärry helpottanut tilannetta yhtään.
 
Sunnuntai oli jo paljon parempi päivä, suorastaan mahtava! Olin nimittäin kuvauksissa. Kaikki alkoi ihmeellisestä sattumasta. Olin kesällä kaupassa ja juuri kassalla maksamassa ostoksiani, kun eräs mies tuli luokseni juttelemaan. Hän  oli Amerikassa asuva suomalainen valokuvaaja. Hän kertoi valokuvausprojektistaan, johon oli minua pyytämässä. Tottakai suostuin! Kuulemma nähtyään minut, hän oli ajatellut, että olen juuri sopiva hänen valokuviinsa. Vaihdoimme numeroita ja viime viikolla hän sitten soitti. Kuvauksien aiheena oli retro ja tietyn lainen maalaisromantiikka. Lopullisista kuvista tulisi mustavalkoisia. Sain tehtäväkseni löytää itselleni jonkun poitsun samoihin kuviin ja hyvän löysinkin. :) Kyllä se oli mahtava kokemus kaikin puolin. Tästä opin, että kyllä kaupassa kannattaa käydä. :D
 
Tämä on varmaankin jo toiseksi viimeinen postaus viron reissustani, sillä minulla on näyttänyt olevan siitä paljon asiaa. Viimeinen kokonainen päivä Virossa alkoi mielenkiintoisesti, kun sattumalta löysimme Pärnun keskustasta jugend -tyylisen Ammende -huvilan. Talo toimii ravintolan lisäksi myös hotellina. Paikka oli täynnä puhdasta jugendia, mikä välittyi vahvasti sisustuksesta ja tunnelmasta. Oli hienoa päästä tutustumaan tällaiseen paikkaan silmälläpitäen vaikka seuraavan matkan majoituspaikkaa.
 
Villa Ammenden aula ja biljardihuone
Portit Villa Ammendeen aukenevat...
Villa Ammenden sali
Ortodoksinen Katariinan kirkko
Ravintola Edelweiss kauniilla pikkukadulla
Ravintola Edelweissin maalaishenkinen sisustus

Ennen kuin oli lähdettävä viimeiseksi yöksi kohti Tallinnaa, kävimme Pärnun Uuden Taiteen näyttelyssä. Kävimme myös kauniissa pienessä ortodoksisessa Katariinan kirkossa, jossa kaksi herttaista mummoa myivät tuohuksia. Menimme syömään Edelweiss -ravintolaan, jossa ruoka oli parempaa kuin hyvää. Nämä kalaruuat olivat suussa sulavia. Ainoa huono puoli oli, että pääruuan tilaaminen kesti liian kauan. Lähdettyämme Pärnusta menimme matkalla vanhaan linnaan. Se oli loman kohokohta, joten laitan siitä aivan oman postauksen. :) 

Ps. Hei sinä, joka laitoit viime postaukseen hienon kommentin, siellä olisi "lyhyehkö" vastaus siihen. Anteeksi tämä myöhäisyys. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti