keskiviikko 14. elokuuta 2013

Little treasures from the country side


Kuressaaren keskustaa
Virolaisen suklaafirman Kalevin tehtaanmyymälässä
Hei! Nyt tulee tarinaa neljännestä päivästä Virossa. Se oli muun muassa siitä erikoinen, että kohtasimme shamaaneja ja ajoimme kauas maaseudulle saippuan perässä. Aamulla kierrellessämme Kuressaaren keskustassa löysimme virolaisen suklaafirman Kalevin tehtaanmyymälän, jossa tutustuimme virolaisen tehtaan tuotantoon. Onneksi takakontista löytyi kylmälaukku ostoksille, sillä sää oli jo pidemmän aikaan ollut helteinen. Yksi hyvä Kalevin suklaa jota ostimme oli Linnu piim- eli linnunmaitosuklaa. Hieman erilaista kuin normaali suklaa, mutta hyvää! Kuressaaresta lähdimme taas tien päälle ja poikkesimme pieneen södeen kahvilaan, Saksa Talupoodiin juomaan. Myytävänä oli mm. itsetehtyä jäätelöä. Sellaiset ihanat pienet paikat ovat  kivoja, sillä niissä on pientä sievää ja tuotteet ovat kotitekoisia.

Goodkaarma -nimisellä saippuayrittäjällä ihailemassa meriruo'osta tehtyjä kattoja.

Tässä keittiössä valmistettua saippuaa ja siihen käytettäviä raaka-aineita sekä pihan maalaistunnelmaa.

Ajoimme kauniilla maaseudulla, kunnes tulimme perille Goodkaarma -nimiseen saippuamyymälään. Pääsimme seuraamaan esitystä saippuan tekemisestä pienessä keittiössä käyttäen luonnon raaka-aineita. Pienessä meriruokokatosta tehdyssä talossa tuoksuivat saunatuoksut, saippuat, rasvat ja muut ihanat hoitotuotteet. Erilaisia tuoksuja oli myynnissä paljon mm. ruusua, tervaa, merilevää, laventelia ja appelsiinia. Näitä tuoksuja voi käyttää saunatuoksuina pudottamalla muutaman tipan löylykauhaan veden sekaan ja heittämällä sen kiukaalle tai hajustamalla sillä huoneen. Mielenkiintoisinta tuoksuissa oli se, että jokaisella tuoksulla on oma vaikutuksensa. Esimerkiksi appelsiini rauhoittaa, laventeli auttaa opiskelussa ja lieventää stressiä. Eräs kiintoisa oli Ylang Ylang-tuoksu jonka feminiininen aromi lisää seksuaalisuutta. Aika erikoista, eikö? :)


Otin kartanon pihalla

Illalla lähdimme etsimään majoituspaikkaa. Mielestäni on ihana joskus matkustaa vapaasti vailla päämäärää kun ei ole sidottu varattuun majoituspaikkaan. Riittää jos mukana on lappu täynnä mahdollisia kartanoita yhteystietoineen matkan varrelta. Näiden kaikkien ihanien pienyrittäjien löytämistä helpotti suuresti se, että ne olivat verkostoituneet hienosti, jolloin mm. turisti-infoista löytyi kunnon esitteet mitä pienempiinkin paikkoihin.

Menimme vaaleanpunaiseen Otin kartanoon, mutta portti oli kiinni ja puhelimella emme saaneet yhteyttä. Kokeiltuamme porttia pääsimme kuitenkin sisälle ja meidät otti vastaan kartanon omistaja luuriipus kaulassaan. Majapaikkaa emme sieltä saaneet, sillä paikka oli täynnä tilaisuuden takia. Voitteko uskoa? Siellä oli meneillään shamaanien kokoontuminen! Talo täynnä shamaaneja kuulostaa jännän mystiseltä. Aina eksyn tällaisiin erikoisiin paikkoihin. :) Luultavasti kartanon puhelinkin oli pois päältä maagisten taikojen vuoksi.

Mitä pidätte virolaisesta suklaasta ja oletteko kokeneet helpoksi löytää kivoja paikkoja Virosta?

3 kommenttia:

 1. Miten sulla riittää rosheutta pukeutua erilaisesti? Olin sun kaa samalla yläasteella ja huomasin et pukeuduit jo siellä omantyylisesti :). Ite haluisin pukeutua erilailla kuin muut mutta en uskalla (tosin nyt oon onneks uskaltanu lisätä vähän omantyylisiä yksityiskohtia asuihini). Oon aina tosi epävarma jos meen vaikka kouluun kovin poikkeavassa asussa.

  VastaaPoista
 2. Siis rohkeutta, tuli kirjoitusvirhe :D.
  Terveisin edellisen kommentin kirjoittanut anonyymi.

  VastaaPoista
 3. Hei! Olipas hyvä kommentti. :) Luulen, että tällainen oma tyyli on vahvistunut asuessani ulkomailla, sillä koulussani oli hyväksyvä ilmapiiri niin, että tuli puettua erilailla. Kun muutin takaisin Suomeen ja menin yläasteelle, mulle oli suuri ihmetys, että lähes kaikki yrittivät sulautua joukkoon ja harva uskaltautui erottua. Oma tyylihän on juuri osa persoonallisuutta. Yläasteella muistan kun pukeutumistani joskus ihmeteltiin ja kommentoitiin. Aluksi ehkä hieman ärsytti, mutta pian en enää välittänyt siitä yhtään. Ei siitä koskaan oikeasti tullut paha mieli. Voisi ehkä sanoa, että se teki musta vielä rohkeamman pukeutujan. Ei kai se muita pitäisi haitata mitä itse pukee, joten tässä pieni rohkaisun sana sinulle. Älä ajattele mitä muut ajattelevat, kunhan ajattelet itse mistä tykkäät. :)

  VastaaPoista