tiistai 30. heinäkuuta 2013

Manor travelling

 

Hei! Kävin Virossa viime viikolla ja oivalsin aivan uuden puolen siitä maasta. Kävimme nimittäin myös Muhun saarella ja Saarenmaalla. Kiertelimme paljon vanhoja kartanoita ja ihastelimme maaseutua. Täytyy sanoa, että näkemällä muutakin kuin pääkaupunkia, ymmärtää minkälainen paikka Viro oikeasti onkaan. Kaikille vinkiksi, että kannattaa Virossa käydessä ehdottomasti mennä Tallinnaa pidemmälle! Sieltä avautuu aivan uusi maailma, kuten suuret vanha kartanot, keskiajan linnat ja viehättävät pikkukylät. Jotkut kartanoista ovat tyhjillään tai kunnostettuja, mutta monet niistä ovat nykyään hotellikäytössä. Joten tottakai yövyimme sellaisissa! :)

 Ensimmäisen yön yövyimme Virossa Padisen Kartanossa. Suuret juhlasalit, ajanmukainen sisustus ja kartanomainen pihapiiri veden äärellä loivat aidon vanhan kartanon vaikutelman. Kävimme myös aivan kartanon vieressä sijaitsevassa Padisen luostarissa seuraavana aamuna.

Poikkesimme matkalla meren ympäröimään pieneen Haapsalun kaupunkiin. Joka nurkasta löytyi ihania pikku kahviloita, ravintoloita tai kauppoja. Kävimme Epp Marian galleriassa. Alakerrassa oli hänen taidenäyttelynsä ja yläkerrassa sievä kahvila, jossa nautimme kotitekoisia kakkuja. Kiertelimme keskustassa käsityöliikkeitä, joista löytyi kaikkea mitä vain käsin voi tehdä. Löysin sieltä tällaisen laukun, mutta se jäi tällä kerralla sinne painonsa vuoksi. Muuten hyvä idea. :)

Minkälaisia kokemuksia teillä on Viron kartanoista tai ylipäätään Virosta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti